czwartek, 18 września 2014

Niezbędnik zaparzacza / odsłona trzecia – WAGA + STOPER

Żeby nie mielić za dużo kawy (bo pijemy tylko świeżo zmieloną, a nie zostawiamy na później), ani za mało kawy, przed zmieleniem trzeba ziarno zważyć. Żeby nie zaparzać za krótko, ani nie zaparzać za długo – potrzeby jest stoper. Idealnym rozwiązaniem jest waga ze stoperem.

Zaopatrzyłem się więc w takową. Zakochałem się w niej od pierwszego wejrzenia. Jest po prostu piękna. Japoński minimalizm. Zen. Nazywa się to cudo Hario Drip Scale i kosztuje jakieś 250 zł.

 


Produkt dostał nagrodę iF product design award 2013. Waga jest bardzo dokładna (od 2g do 200g ma tolerancję 0,2g – mogę używać jej więc również jubilerzy i dilerzy narkotyków), ma tarowanie i stoper. Wszystko czego potrzeba.

Jak jej używać do dripa pokazuje ten film: http://youtu.be/z5znCVFwPPo

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz